Adevărul despre lapte!
Este laptele bun sau rău?

Oamenii sunt singurele mamifere care consumă lapte după perioada copilăriei, dar abilitatea noastră de a tolera într-o măsură mai mare sau mai mică zahărul din lapte (lactoza) ne deschide o lume de produse lactate delicioase și hrănitoare.


💰 Citește articolul până la final și beneficiezi de o ofertă promoțională din partea noastră! 💰

Ce conține laptele de vacă?

Laptele a evoluat ca aliment de început pentru puii mamiferelor, oferind o sursă bogată și densă de nutrienți, inclusiv zaharuri și grăsimi, pentru energie, proteine, minerale și vitamine, pentru organismele în creștere.

Copiii pot supraviețui luni întregi numai cu lapte, la fel și adulții, deși în lapte lipsesc vitamina B12, vitamina C, fibrele și fierul. Laptele diferitelor specii tinde să conțină aceiași nutrienți, dar în proporții diferite.

Laptele conține: 84% apă, 3,4% proteine(printre care și cazeină), 4,8% lactoză , 3,7% grăsime.

Laptele chiar ajută la oasele fragile?

Laptele este bogat în calciu și fosfor - două minerale care contribuie la dezvoltarea oaselor sănătoase. Pentru cei care nu tolerează laptele, și alte alimente asigura aceste minerale importante.

Pasteurizarea laptelui:

Laptele trece printr-un tratament termic prin care se distrug microbii fără să afecteze semnificativ gustul, pentru a fi sigur pentru consum.

Știai că laptele de ren este printre cele mai hrănitoare tipuri de lapte? 17% grăsime și 11% proteine.

Intoleranța la lactoză:

Consumul laptelui de vacă este un comportament care s-a răspândit relativ târziu în evoluția umană, astfel ca genele care permit acest lucru sunt inegal distribuite între populațiile lumii. Pentru majoritatea oamenilor, nivelul de lactaza (enzima care ne permite sa digerăm lactoza) scade repede după copilărie, astfel că adulții pot deveni intoleranți la lactoză .

Cu toate acestea , în unele părți ale lumii, mai ales în Scandinavia, populațiile au evoluat să producă lactaza și în viața adultă.

Chiar dacă sunt foarte rare cazurile în care se nasc copii care nu au lactază ( câteva zeci de cazuri în întreaga lume) iar boala lor se numește deficit de lactază.

Ce se întâmplă când nu digerăm laptele?

Lactoza rămasă neprelucrată ajunge în intestinul gros, fermentează și produce manifestări neplăcute, cum ar fi: balonare, zgomote abdominale, dureri, crampe, diaree. Aceste simptome apar în primele 2 ore după consumul alimentelor care conțin lactoză.

Laptele de capră este mai ușor de digerat decât cel de vacă și  conține la fel de mult calciu.

Laptele crud (care nu a trecut prin procesul de pasteurizare) poate să conțină salmonella, E.coli, listeria și alte bacterii periculoase. Pasteurizarea este obligatorie iar aceasta nu modifică nici una din proprietățile nutriționale ale laptelui.

Cazeina - Alergia la cazeină

Cazeina este o proteină complexă din lapte și reprezintă 80% din totalul proteinelor din structura acestuia.

Problemele apar atunci când sistemul imunitar identifică această proteină ca fiind dăunătoare (din motive necunoscute). Sistemul imunitar activează anticorpii specifici, eliberând astfel histamina, care provoacă inflamații la nivelul țesuturilor. Dacă o persoană se confruntă cu simptome precum erupții cutanate, eczeme, umflarea buzelor după consumul de lapte, este posibil ca aceasta sa fie alergică la cazeină.

Intoleranța la lactoză și alergia la cazeină nu trebuie asociate chiar dacă unele simptome se întâlnesc în ambele cazuri!

În cazul alergiei la cazeină, chiar și o cantitate mică de lapte poate pune viața în pericol.

Intoleranța la lactoză nu implică sistemul imunitar.

Soluții:

Persoanele intolerante la lactoză își pot lua un aport extern de lactaza (enzima) din suplimente, dar trebuie să fie atente întotdeauna la ingredientele scrise pe diferite ambalaje, întrucât multe alimente conțin lactoză și nu le percep ca fiind un pericol.

Pentru persoanele cu alergie la lapte (cazeină) singurul mod de a-și proteja sănătatea este să renunțe în totalitate la produsele lactate, și să le înlocuiască cu cele vegetale.


Calciu Vitamina D3 este un supliment alimentar natural care conține Calciu(carbonat de calciu 1250mg) și Vitamina D3(200 U.I) care ajută la menținerea sănătății sistemului osos, contribuie la funcționarea normală a enzimelor digestive și contribuie la metabolismul energetic normal.

Administrare: Câte 1 comprimat de 2 ori pe zi. Cure de 10-15 zile pe lună.

Contraindicat persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului! A se consulta specialistul înainte de utilizare! A se administra cu prudență femeilor însărcinate sau celor care alăptează!

Conține 30 de comprimate.

Compoziție / 1 comprimat

✔ Calciu - 500 mg

✔ Vitamina D3 - 5 µg

💰 Profită acum de oferta promoțională 2+1 Gratis! Cura pentru 45 de zile!  💰

----


Doza de SanatateDoza de SanatateDoza de Sanatate

Redus de la 180 Ron

Va mulțumim pentru comandă! Unul dintre operatorii noștri telefonici o să vă contacteze pentru confirmarea datelor de livrare.
Ne pare rău. A apărut o eroare. Vă rugăm să incercati din nou.
Comanda acum pe messenger
Comenzi Telefonice
0771 104 521
Contact Office
0729 323 347